Vastuullisuus

Helsingin kiinalainen uusivuosi toteutetaan vastuullisuus huomioiden. Helsingin tapahtumasäätiölle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti, ja myös Helsingin kiinalaisen uudenvuoden ympäristövaikutuksia arvioidaan vuosittain. Keskitymme pitämään erityisesti energian, hankintojen ja materiaalien sekä logistiikan ympäristökuormituksen mahdollisimman pienenä. Edellytämme vastuullisuutta myös kumppaneiltamme ja alihankkijoiltamme.

Pyrimme minimoimaan tapahtuman energiankulutuksen päästöt ja valitsemaan 100% uusiutuvaa vihreää energiaa aina kun mahdollista. 

Vä​​ltämme kertakäyttöisiä hankintoja ja pyrimme minimoimaan tapahtumasta aiheutuvan sekajätteen määrän. Pyrimme tehostamaan tapahtuman logistiikkaa ja vähentämään tapahtuman ympäristövaikutuksia myös liikkumisen osalta. Yleisöä kannustamme liikkumaan julkisella liikenteellä, kävellen tai pyöräillen.

Helsingin kiinalainen uusivuosi on syrjinnästä vapaa tapahtuma, ja edellytämme koko henkilökunnalta, tapahtuman kumppaneilta ja alihankkijoilta sekä tapahtuman kävijöiltä sitoutumista tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteisiin. Mikäli tapahtumassa havaitaan jotain syrjintään viittaavaa toimintaa, pyydetään siitä ilmoittamaan välittömästi järjestyksenvalvojille, jotka voivat tarvittaessa puuttua tilanteeseen. 

Kuva: Petri Anttila