Tanssi ja Wushu kiinalaisessa perinteessä

Tanssi kiinalaisessa perinteessä

Kiinan enemmistökansan han-kiinalaisten perinteeseen tanssiminen ei kuulu. Kiinan monella vähemmistökansalla puolestaan on värikäs tanssiperinne. Nykyiset tanssiesitykset ovat ammentaneet aineksia niin Kiinan vähemmistökansojen perinteestä kuin ulkomailta. Neuvostoliitolla oli 1900-luvun puolivälissä voimakas vaikutus myös kiinalaisen tanssitaiteen kehitykseen. Myöhemmin vaikutteita on otettu kaikkialta maailmalta.
_MG_3037

Wushu, eli taistelutaidot

Taistelutaidot ovat perinteisten meditaation ja aseettoman itsepuolustuksen kautta kehittyneet nykyisiksi urheilumuodoksi. Toki niitä edelleen harjoitetaan myös alkuperäisessä tarkoituksessaan meditaatiokeinoina ja terveyden ylläpitämisvälineinä. Uudempi kehitysmuoto taistelutaidoille on niiden käyttäminen yleisönäytöksien numeroina. Niissä halutaan esittää yhtenä esityksenä usean eri taistelutaitomuodon piirteitä nopeana ketjuna.

TEKSTI VELI ROSENBERG

 
 

© Helsingin Kiinalainen Uusivuosi 2019

Webdesign wrkshp.fi
Piirroskuvitukset Anna-Kaisa Jormanainen

Helsingin ja Pekingin kaupunkien yhdessä isännöimä kiinalaisen uudenvuoden juhla tuo iloa ja elämää talviseen kaupunkiin. Ainutlaatuisen juhlatunnelman luovat värikkäät lyhdyt, höyryävät kevätkääryleet ja nuudelit, lohikäärmeet, leijonat sekä Pekingistä saapuvat taidokkaat esiintyjät.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Helsingin tapahtumasäätiö

Vastaava tuottaja Maarit Roschier
Puh. +358 40 1688 212
maarit.roschier@eventshelsinki.fi