Long Yun Kungfu

Long Yun Kungfu-ryhmän perusti kansainvälisesti tunnettu kungfu-tähti Jackie Chan vuonna 2006. Ryhmän jäsenet on huolella valittu kymmenien miljoonien kiinalaisten kamppailulajien harjoittajien joukosta. Nämä taidokkaat kungfu-esiintyjät ovat tunnettuja sulavista liikkeistään ja luovista koreografioistaan.

Ryhmä on vieraillut yli viidessäkymmenessä maassa sekä osallistunut yli sataan suureen esitykseen ja yli kymmeneen elokuva- ja televisiotuotantoon.

Esitykset:

 1. Virtaava vesi

  Esityksessä yhdistellään Peking-oopperasta tuttua vesihihatanssia ja kungfua. Vesihihat (水袖) tuovat mieleen veden virtauksen ja voiman. Hihat ovat ommeltu normaalien hihojen jatkoksi, joista ne voidaan heittää ja liikuttaa sulavilla mutta voimakkailla liikkeillä.
 2. Bruce Lee

  Vauhdikas taistelutarina, jonka keskiössä seikkailee Bruce Lee.
 3. Taiji

  Taiji (kiinaksi taijiquan, 太极拳) on perinteinen kiinalainen taistelulaji, jossa harjoitetaan mieltä, kehoa ja hengitystä. Liikkeet ovat perinteisesti pehmeitä ja rauhallisia, mutta taijiesityksissä nähdään usein myös nopeita liikesarjoja.
 4. Taistelija

  Viuhka on usein nähty elementti kungfu-esityksissä, ja juontaa juurensa aikoihin, jolloin viuhkaa käytettiin aseena aatelispiireissä. Taistelija-esityksessä nähdään sekä hurjia hyppyjä ja voltteja, että taidokasta viuhkan käyttöä.