Kiinalaiset horoskooppieläimet jääveistoksina

Helsingin Kiinalaisen uudenvuoden tapahtuman kahdennentoista juhlavuoden kunniaksi Keskuskadulle ja Jääpuistoon syntyy kaksitoista jääveistosta, jotka edustavat kiinalaisen eläinradan kahtatoista eläinhahmoa.

Kiinalainen horoskooppi perustuu 12 eläinmerkkiin, jotka toistuvat 12 vuoden sykleissä. Jokaisella vuodella on oma horoskooppieläimensä, jonka ominaisuuksien uskotaan heijastuvan vuoden tapahtumiin ja sen aikana syntyneiden ihmisten luonteeseen.

Veistoksia on toteuttamassa kolme tapahtumaa varten tänne saapuvaa kiinalaista jäänveistäjää Yu Zhengqiang, Zhan Weiqi sekä Wu Taicheng. Nämä huipputason jää- ja lumiveistomestarit ovat osallistuneet lukuisiin kansainvälisiin jäänveistokilpailuihin ympäri maailmaa.

Suomen jääveistotaituruutta tapahtumassa edustavat hallitseva suomenmestari Anssi Kuosa sekä Eeva Karhu ja Jouko Aroheinä. Lisäksi veistoksia ovat toteuttamassa Latviasta Zigmunds Vilnis sekä Mongoliasta Lkhagvadorj Dorjsuren ja Dorjnamjil Baatar.

Käy kurkkaamassa oma horoskooppimerkkisi täältä ja metsästä oma eläimesi tapahtuma-alueelta yhteiskuvaan kanssasi!

Jääveistokset tarjoaa Finnair.

 

Aika 15.2.

Paikka Keskuskatu & Rautatientori

© Helsingin Kiinalainen Uusivuosi 2019

Webdesign wrkshp.fi
Piirroskuvitukset Anna-Kaisa Jormanainen

Helsingin ja Pekingin kaupunkien yhdessä isännöimä kiinalaisen uudenvuoden juhla tuo iloa ja elämää talviseen kaupunkiin. Ainutlaatuisen juhlatunnelman luovat värikkäät lyhdyt, höyryävät kevätkääryleet ja nuudelit, lohikäärmeet, leijonat sekä Pekingistä saapuvat taidokkaat esiintyjät.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Helsingin tapahtumasäätiö

Vastaava tuottaja Maarit Roschier
Puh. +358 40 1688 212
maarit.roschier@eventshelsinki.fi