Hyvää härän vuotta!

Vielä ehdit mukaan seuramaan verkkolähetystä. Härän vuosi vaihtuu tiikerin vuodeksi 31.1.2022.

Helsingin kiinalaista uuttavuotta juhlittiin tänä vuonna poikkeuksellisesti verkon välityksellä, kun rotan vuosi vaihtui härän vuodeksi monipuolisen ohjelmaan siivittämänä. Mukana olivat muun muassa uudenvuoden tervehdykset paikallisilta kouluilta ja yhdistyksiltä sekä suomalaisten kungu-harrastajien tyylikkäät lohikäärme- ja leijonatanssinumerot.

Pekingissä oli kuvattu varta vasten helsinkiläiselle yleisölle joukko taidokkaita ohjelmanumeroita omien alojensa huippuammattilaisilta sekä taltioitu tunnelmallisia vierailuita kiinalaisten uudenvuoden perinteiden äärellä. Lähetyksessä esiintyivät muun muassa kungfumestari Qing Fengzi, akrobaattiseurue China Acrobatic Troupe, nomadimetalliyhtye Dulaan sekä pipan kuningattareksikin tituleerattu Zhang Hongyan. Juhlassa pääsi seuraamaan myös perinteisen kiinalaisen uuden vuoden jääveistoksen eli härkäfiguurin valmistumista.

Lähetys on nähtävissä Helsinki-kanavalla (helsinkikanava.fi) sekä tapahtuman verkko- ja Facebook-sivuilla vielä viikon ajan 18.2. saakka. Seuraavan kerran Helsingin kiinalaista uuttavuotta juhlitaan 31.1.2022 kun härän vuosi vaihtuu tiikerin vuodeksi.

Helsingin kiinalainen uusivuosi on Helsingin ja Pekingin kaupunkien isännöimä tapahtuma, jota on vietetty Helsingissä vuodesta 2007. Tuotannosta vastaa Helsingin tapahtumasäätiö yhdessä Kulttuurikeskus Caisan ja Suomi–Kiina-seuran kanssa.