Tanssi ja Wushu kiinalaisessa perinteessä

Tanssi kiinalaisessa perinteessä

Kiinan enemmistökansan han-kiinalaisten perinteeseen tanssiminen ei kuulu. Kiinan monella vähemmistökansalla puolestaan on värikäs tanssiperinne. Nykyiset tanssiesitykset ovat ammentaneet aineksia niin Kiinan vähemmistökansojen perinteestä kuin ulkomailta. Neuvostoliitolla oli 1900-luvun puolivälissä voimakas vaikutus myös kiinalaisen tanssitaiteen kehitykseen. Myöhemmin vaikutteita on otettu kaikkialta maailmalta.

_MG_3037Wushu, eli taistelutaidot

Taistelutaidot ovat perinteisten meditaation ja aseettoman itsepuolustuksen kautta kehittyneet nykyisiksi urheilumuodoksi. Toki niitä edelleen harjoitetaan myös alkuperäisessä tarkoituksessaan meditaatiokeinoina ja terveyden ylläpitämisvälineinä. Uudempi kehitysmuoto taistelutaidoille on niiden käyttäminen yleisönäytöksien numeroina. Niissä halutaan esittää yhtenä esityksenä usean eri taistelutaitomuodon piirteitä nopeana ketjuna.

TEKSTI VELI ROSENBERG

 
 

Helsingin ja Pekingin kaupunkien yhdessä isännöimä kiinalaisen uudenvuoden juhla tuo iloa ja elämää talviseen kaupunkiin. Ainutlaatuisen juhlatunnelman luovat värikkäät lyhdyt, höyryävät kevätkääryleet ja nuudelit, lohikäärmeet, leijonat sekä Pekingistä saapuvat taidokkaat esiintyjät.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa
PL 4771, 00099 Helsingin kaupunki

Tuottaja Johanna Rissanen
Puh. 09–310 37798
johanna.rissanen@hel.fi

Tiedottaja Johanna Kumpulainen
Puh. 09–310 37510
johanna.kumpulainen@hel.fi